ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ
 Συνέντευξη στη ΛΕΜΟΝΙΑ ΒΑΣΒΑΝΗ

  Στην σχέση του Ιησού με τους Έλληνες, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Καινής Διαθήκης, αλλά και την συνεχή σχέση του αρχαίου Ελληνισμού με τον Χριστιανισμό, στα σημαντικά γεγονότα τα οποία μας αναφέρουν τις παρεμβάσεις των Αγγέλων στην ανθρώπινη ιστορία, σύμφωνα με τα κείμενα τις Αγίας Γραφής και των Απόκρυφων Ευαγγελίων και στην κατάσταση που επικρατεί στην σημερινή εποχή αναφέρεται ο Μιλτιάδης Ιωαννίδης στο βιβλίο του με τίτλο «Ο Ερχομός των Υιών του Φωτός και η αιώνια διαμάχη τους με το σπέρμα του κακού, συνεχίζεται»

  Ένας άνθρωπος της διπλανής πόρτας, που στον ελεύθερο του χρόνο αποφάσισε να μάθει περισσότερα, τώρα μοιράζεται τις γνώσεις του με τον υπόλοιπο κόσμο και μας καλεί να διαβάσουμε και να αφυπνιστούμε. «Θεωρώ, ότι είναι ένα κίνητρο μέσα από τις οικονομικές και πολιτικές ανακατατάξεις τις χώρας μας τις οποίες ζούμε, να ενδιαφερθούμε όλοι μας να μάθουμε την αλήθεια για όσα συμβαίνουν», δήλωσε ο ίδιος στον «Τ.Θ.».

  

 1. Πείτε μας δυο λόγια για το βιβλίο σας.
- Το βιβλίο μου «Ο Ερχομός των Υιών του Φωτός και η αιώνια διαμάχη τους με το σπέρμα του κακού, συνεχίζεται», είναι μια ιστορική και θεολογική έρευνα πολλών ετών.
  Με πολύ κόπο, προσπαθώ να αποκαλύψω τις μακροχρόνιες προσπάθειες των ποικίλων εκφράσεων του κακού, που έχει ως σκοπό να κακοποιήσει και να διαφθείρει όχι μόνο τον ελληνισμό αλλά και το ανθρώπινο γένος.
  Μέσα από δύο κεφάλαια, αποδεικνύω την σχέση του Ιησού με τους Έλληνες σύμφωνα με τα λεγόμενα της Καινής Διαθήκης, αλλά και την συνεχή σχέση του αρχαίου Ελληνισμού με τον Χριστιανισμό όπου καταγράφω τις ομοιότητες τους. Ακόμη, διατυπώνω την άγνωστη σημασία του συμβόλου «Ε» στις ιερότερες έννοιες και μυστήρια της Χριστιανικής μας Θρησκείας.
  Επίσης, παρουσιάζω την έρευνά μου, όπου ο πλανήτης Γη είναι διάσπαρτος από τα βάθη της αρχαιότητας με ελληνικές ονομασίες, από τις αποικίες των αρχαίων Ελλήνων και την πολιτισμική προσφορά τους σε όλο τον κόσμο.
  Κατέγραψα σε μια ιστορική αναφορά τις επιδρομές, τις διώξεις, και τις καταστροφές που επί 2.500 χρόνια, υπέστη ο Ελληνισμός.
  Επίσης, σε άλλο κεφάλαιο, φανερώνω τα σημαντικότερα γεγονότα τα οποία μας αναφέρουν τις παρεμβάσεις των Αγγέλων στην ανθρώπινη ιστορία, σύμφωνα με τα κείμενα της Αγίας Γραφής και των Απόκρυφων Ευαγγελίων.
  Τέλος, περιγράφω την κατάσταση η οποία επικρατεί στην σημερινή μας εποχή, ποιοι κυβερνούν πραγματικά τον κόσμο, όπου τα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων και ο παγκόσμιος οικονομικός και ηλεκτρονικός έλεγχος όλων των πολιτών, εκφράζει τις διαστάσεις του κακού στις μέρες μας.     

2. Πώς γεννήθηκε η ιδέα για να το γράψετε;
- Θυμάμαι, όταν ήμουνα νεαρός, δεν είχα την διάθεση να διαβάζω και ήμουν ένας μέτριος μαθητής. Σχεδόν ξαφνικά, πριν μια δεκαετία, διαπίστωσα πως γνω­ρί­ζω τό­σα λί­γα σε σχέση με ό­σα πραγ­μα­τι­κά θα έ­πρε­πε να ξέ­ρω, και άρ­χι­σα με ζή­λο και ό­ρε­ξη να ερευνώ τον αρ­χαί­ο Ελ­λη­νι­σμό, τη μυ­θο­λο­γί­α του, την Ιστο­ρί­α του Χρι­στι­α­νι­σμού, την Α­γί­α Γρα­φή, τους πο­λι­τι­σμούς, αλλά και τη ση­με­ρι­νή πο­λι­τι­κή κα­τά­στα­ση και τον οικονομικό έ­λεγ­χο που δη­μι­ουρ­γούν τα παγκόσμια συμφέροντα.
  Έτσι, είχα συλλέξει πάρα πολλά στοιχεία και γνώσεις, όπου δημιουργώντας ένα πλούσιο αρχείο, θεώρησα πως είναι ά­δι­κο αυ­τές οι γνώ­σεις να μη γί­νουν γνω­στές στο ευ­ρύ κοι­νό. Νιώθοντας λοιπόν, πως ο κό­σμος δεν έπρεπε να μέ­νει πα­ρα­πλα­νη­μέ­νος, ούτε να κρύ­βε­ται ε­σκεμ­μέ­να με­γά­λο μέ­ρος της α­λή­θειας, έλαβα την α­πό­φα­ση να δημοσιοποιήσω τα πιο εν­δι­α­φέ­ρον­τα στοι­χεί­α α­πό το αρ­χεί­ο μου και να α­να­πτύ­ξω πο­λύ ση­μαν­τι­κά θέματα, τα οποία θεωρώ υψίστης σημασίας για όλο τον Ελληνισμό.

3. Πόσο δύσκολη ήταν η συγγραφή;
- Πραγματικά, η συγγραφή ενός τέτοιου είδους περιεχομένου όπου για το κάθε ιστορικό η θεολογικό θέμα που αναπτύσσω, πρέπει να παρουσιάζω και τις ανάλογες παραπομπές, είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα. Είναι επίσης και επικίνδυνο, διότι αν δεν είμαι προσεκτικός σε κάθε τι που διατυπώνω, θα δεχτώ συνεχόμενες αρνητικές κριτικές και θα εκτεθώ. Γι `αυτό και παραπέμπω τους αναγνώστες, στα κείμενα των Πατέρων της Εκκλησίας, της Αγίας Γραφής, των αρχαίων Ελλήνων, αλλά και όπου αλλού χρειάζεται για να αποδείξω τα λεγόμενά μου.

4. Δουλεύετε σε μια εταιρία που εμπορεύεται είδη ζαχαροπλαστικής. Πώς συνδυάζεται την εργασία σας με τη συγγραφή ενός βιβλίου;
- Πιστεύω, πως όλοι μας όταν το θελήσουμε, βρίσκουμε τον χρόνο να ασχοληθούμε με αυτά που μας ενδιαφέρουν και μας γεμίζουν. Ένας ιδιωτικός υπάλληλος, χρειάζεται να του περισσεύει και χρόνος ξεκούρασης. Σε εμένα όμως, η εργασία μου είναι σωματική, οπότε, η πνευματική ενασχόληση με ξεκουράζει, και έτσι έχω αφιερώσει πάρα πολλά απογεύματα στην συγκέντρωση και την καταγραφή όλων αυτών των ιστορικών και θεολογικών στοιχείων. Δυστυχώς όμως, διαπιστώνω ότι μεγάλο μέρος της νεολαίας, αδιαφορεί να αποκτήσει την γνώση και την αλήθεια όχι μόνο για την ιστορία μας, την καταγωγή μας και την προσφορά του Ελληνισμού, αλλά και τι παγκόσμια παιχνίδια και συμφέροντα παίζονται, από αυτούς που ρυθμίζουν σήμερα τις τύχες του κόσμου.      

5. Ποια είναι τα αγαπημένα σας βιβλία και ποιο είναι αυτό που διαβάσατε τελευταία;
- Αγαπημένο μου βιβλίο, είναι εκείνο που θα με κάνει να πλουτίσω τις γνώσεις μου, να με κάνει γενικός καλύτερο άνθρωπο. Βιβλία που μπορούμε να τα βρούμε όλοι μας στα μεγάλα βιβλιοπωλεία, που θα μας διδάξουν από πού καταγόμαστε, ποιοι είμαστε και πόσα προσφέραμε εμείς οι Έλληνες στους υπόλοιπους λαούς.
  Επίσης, μεγάλη σημασία έχει να γνωρίσουμε ότι έχει σχέση με την υγεία, την πρόληψη και την διατροφή μας. Να δυναμώσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα ώστε να μην αρρωσταίνουμε, και να επιλέγουμε να καταναλώνουμε όσο το δυνατόν υγιεινά προϊόντα.
  Το βιβλίο που διαβάζω αυτές τις μέρες, είναι ενός φίλου μου δημοσιογράφου, ο οποίος στο βιβλίο του έχει μελετήσει τον πλούσιο ορυκτό πλούτο της χώρας μας και την τεράστια οικονομική του αξία. Συγχαίρω την προσπάθεια του Ιωάννη Παπαζήση, ο οποίος με καλεί συχνά στην εκπομπή του «Αέναον», στο κανάλι Εγνατία.     

6. Πιστεύετε ότι τώρα που ζούμε σε περίοδο κρίσης ο κόσμος θα στραφεί στην ανάγνωση;
- Καταρχήν, πιστεύω ότι η κρίση είναι στημένη από μεγάλα διεθνή οικονομικά συμφέροντα. Ελπίζω, ότι τώρα είναι μια μεγάλη ευκαιρία στον ελληνικό λαό με όσα αναμένονται στο άμεσο μέλλον, να ευαισθητοποιηθεί και να αρχίσει να ερευνά όπως άρχισα κάποτε και εγώ και να αφυπνιστεί. Μόνο με την γνώση, θα μπορέσει να αντισταθεί και να αντιδράσει σε όσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επακολουθήσουν. Θεωρώ, ότι είναι ένα κίνητρο μέσα από τις οικονομικές και πολιτικές ανακατατάξεις τις χώρας μας τις οποίες ζούμε, να ενδιαφερθούμε όλοι μας να μάθουμε την αλήθεια για όσα συμβαίνουν. Εύχομαι, τα σχέδια αυτών που σκοπεύουν να θίξουν την χριστιανική θρησκεία και να αλλοιώσουν τον Ελληνισμό, να ματαιωθούν, και οι Υιοί του Φωτός και του πολιτισμού να ξαναλάμψουν με την παρουσία τους.

Για επικοινωνία με τον συγγραφέα:  miltiadis_ioannidis@yahoo.gr