ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

1. Πως «παντρεύεται» η Ιστορία με τη Θεολογία, ή τη μελέτη της θρησκείας στο βιβλίο σας; Πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα. Τι κινδύνους περιέχει η ανάμειξη τους σε ένα βιβλίο;

  Θεωρώ ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος, διότι σκοπός μου είναι να ξεχωρίσω την ιστορική με την θεολογική έρευνα, γι` αυτό και δημιούργησα 7 διαφορετικά κεφάλαια, το καθένα με διαφορετικό θέμα, ώστε συνολικά ο αναγνώστης να αποκομίσει μια ολοκληρωμένη γνώση στο σύνολο της ιστορίας του Ελληνισμού.
  Ο Ελληνισμός, εδώ και δυόμιση χιλιάδες χρόνια πέρασε πάρα πολλά δεινά, όπου καταγράφω σε μια ιστορική αναδρομή από την εκστρατεία των Περσών το 480 π.χ. μέχρι την άλωση της Κωνσταντινούπολης, όλες τις διώξεις, τις επιδρομές, τις σφαγές, αλλά και τα σημαντικά γεγονότα του Χριστιανισμού. Σε άλλο ιστορικό κεφάλαιό μου, αναφέρομαι στις αποικίες των αρχαίων Ελλήνων και στα ελληνικά τοπωνύμια που υπήρχαν κατά την αρχαιότητα σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με τα λεγόμενα των αρχαίων συγγραφέων, αλλά και της Καινής Διαθήκης, όσον αφορά τις πάρα πολλές ελληνικές πόλεις στην τότε περιοχή της Γαλιλαίας. Προτρέπω τον αναγνώστη να κατανοήσει μέσα από ιστορικά και θεολογικά στοιχεία, την συνέχεια του αρχαίου Ελληνισμού από τον Χριστιανισμό. Ο Χριστιανισμός και οι Πατέρες της εκκλησίας, διαφύλαξαν τις παραδόσεις του ελληνισμού, τις διατήρησαν και τις συνέχισαν με τα χριστιανικά τυπικά.      

2. Τι είναι αυτό που σας ώθησε στη συγγραφή, δεδομένου ότι προέρχεστε από έναν τελείως διαφορετικό χώρο; Τι το καινούργιο κομίζει η συγκεκριμένη έκδοση στη βιβλιογραφία, την οποία και αξιοποιείτε στη δική σας έρευνα;

  Με ώθησε, η αγάπη μου για την Ελλάδα, τον πολιτισμό της, την ιστορία της, η πολιτιστική προσφορά της προς τους υπόλοιπους λαούς, αλλά και τα δεινά τα οποία πέρασε ο Ελληνισμός. Επίσης, η ανησυχία μου για την κατάσταση η οποία επικρατεί στην σημερινή μας εποχή, όπου οι σκοποί της Νέας Τάξης Πραγμάτων, των πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων και συνωμοσιών, εκφράζουν τις διαστάσεις του κακού επί των ημερών μας.
  Είμαι ιδιωτικός υπάλληλος σε μια εμπορική εταιρία, και απόφοιτος οικονομικής σχολής. Αξιοποίησα όμως τον ελεύθερο χρόνο μου, ώστε να ανατρέξω σε έγκυρες ιστορικές πηγές σε οποιαδήποτε θέμα ερευνώ.
  Το βιβλίο μου «Ο Ερχομός των Υιών του Φωτός και η αιώνια διαμάχη τους με το σπέρμα του κακού, συνεχίζεται…», είναι μια σπάνια συλλογή κειμένων ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Η θεολογική έρευνα από τα χωρία της Καινής Διαθήκης πως ο Ιησούς ήταν Ναζωραίος και όχι Ιουδαίος, η καταγραφή των ονομάτων των μαθητών του Ιησού όπου οι περισσότεροι είχαν Ελληνική καταγωγή, που δίδαξαν και μαρτύρησαν, αλλά και η συλλογή των κειμένων των παρεμβάσεων των αγγέλων σύμφωνα με τις περιγραφές τις Αγίας Γραφής προστατεύοντας τους απεσταλμένους του Θεού, ίσως σπάνια έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας.       
  
3. Ποια είναι τα κυρίαρχα θέματα του βιβλίου και σε ποιους απευθύνεται;

  Η έρευνα αυτού του βιβλίου, απευθύνεται στον κάθε Έλληνα και στον κάθε Χριστιανό που πορεύεται σύμφωνα με τα λόγια του Ιησού Χριστού. Ο Ερχομός των Υιών του Φωτός, συμβολίζει την πολιτιστική προσφορά του Ελληνισμού, αλλά μας δίνει και το μήνυμα της σωτηρίας σύμφωνα με τα εσχατολογικά κείμενα των Γραφών, όπου οι Άγγελοι του Θεού θα βοηθήσουν όσους παραμείνουν πιστοί στα λόγια του Ιησού.
  Αποκαλύπτω την σχέση του Ιησού με τον Ελληνισμό, την αδιάσπαστη σχέση του Ελληνισμού από τον Χριστιανισμό και τις ομοιότητές τους. Επίσης, ξεχωρίζω τα γεγονότα τα οποία δυσφήμισαν και διαστρέβλωσαν την ουσία του Χριστιανισμού, από ανθρώπους που εισχώρησαν σε καίριες θέσεις. Υπήρξαν στην αρχαιότητα προφητείες από διάφορα μαντεία και τις Σίβυλλες για τον ερχομό του Ιησού και τα πάθη του, όπου σήμερα το θεολογικό κατεστημένο τις αγνοεί.
  Στο τελευταίο μου κεφάλαιο, όπως και κυρίαρχο θέμα του βιβλίου, είναι η προσπάθεια του κακού να κακοποιήσει το ανθρώπινο γένος, δίνω μεγάλη έμφαση στα παγκόσμια συμφέροντα που κυριαρχούν σήμερα στον πλανήτη, ποιοι είναι αυτοί που κινούν τα νήματα πίσω από τις κυβερνήσεις, τα μελλοντικά τους σχέδια, και η εξαθλίωση των λαών, όπου παρακολουθούμε συνεχόμενες εξεγέρσεις. Επίσης, αναμένεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με την επιβολή των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, η προσωπική ζωή των πολιτών εκτός ότι θα καταγράφονται όλες οι συναλλαγές τους, θα τίθενται και σε ένα είδος παρακολούθησης. Η προφητεία της Αποκάλυψης του Ιωάννου περί «χαράγματος», bar code, μικροτσίπ, επαληθεύεται, όπου σύντομα θα δούμε νέα παγκόσμια δεδομένα να εκτυλίσσονται.
       
4. Τι απαντάτε σε όσους ισχυρίζονται ότι βιβλία σαν τα δικά σας είναι ανυπόστατα ιστορικά και «μπερδεύουν» στις βιβλιογραφικές τους αναφορές ιστορικές και μη ιστορικές πηγές;

  Είναι πολύ δύσκολο το εγχείρημα, να ερευνήσει κανείς πάνω στην ιστορία και να κάνει κριτική σε θεολογικά κείμενα, αν δεν παρουσιάσει τις ανάλογες παραπομπές. Αλλιώς θα εκτεθεί. Όταν ο συγγραφέας δίνει το ακριβές κείμενο του αρχαίου Έλληνα συγγραφέα ή του Πατέρα της Εκκλησίας ή της Αγίας Γραφής, όπως εγώ, τότε αποδεικνύεται η έρευνα και δεν μπορεί να θεωρηθεί ανυπόστατο ιστορικά. Πιστεύω, ότι είναι θέμα γνώσεων και τρόπου γραφής του κάθε συγγραφέα, ώστε να μην μπερδευτεί ο αναγνώστης, αλλά να δώσει τη δυνατότητα να κατανοήσει την αλήθεια, παρουσιάζοντας τις ακριβείς πηγές.        

Για επικοινωνία με τον συγγραφέα: miltiadis_ioannidis@yahoo.gr


                                                   Τηλ. 6973740034